Funderingar. Och framtiden.

Så plötsligt befinner man sig i en period när det är en massa avgörande beslut som ska tas.

De senaste åren har varit väldigt utstakade för mig. Varje år har jag haft koll på vad som ska hända. På våren anatomi, till hösten fysiologi, sedan patologi och mikrobiologi. Någon annan har lagt upp en plan och jag har följt den. Från läkarprogrammet till AT-tjänsten.  Sedan blev det lite vikariat och därefter återigen strikt planerat schema: kirurgi, ortopedi, narkos, internmedicin, psykiatri. Timat och klart, in i minsta detalj. 

AT-tjänsten har förstås varit extremt ombytlig. Varje vecka nya placeringar och kollegor, men ändå: allt har varit förutbestämt. Bara att försöka göra sitt bästa på varje ny arbetsplats och mata i sig kunskap.

Och så nu.

Nu befinner jag mig på vårdcentralen, den sista (om än halvårslånga,) placeringen. Men sen då?

Jag insåg för en tid sen att jag efter den 16 Maj blir arbetslös om jag inte aktivt gör ett val, söker ett jobb. Men ojdå. Är det nu man måste göra ett val? Är det nu det stora VALET ska ske? 

Vad ska du välja för specialistområde Lisa? Hur många gånger har man fått den frågan?

Så många frågor, och beslut att ta. I slutändan är det ett jobb, och jag skulle faktiskt gärna tänka mig att vikariera en tid inom både det ena och det andra innan jag bestämmer mig. Men det är en annorlunda känsla det där, att bestämma…

3 reaktion på “Funderingar. Och framtiden.”

  1. Få se om denna kommentaren fastnar..
    Även om du ”måste” välja nu så betyder det inte att valet är hugget i sten. Det enda val du inte kan ångra är barn. Allt annat går. :-)

  2. Vad du än väljer så blir det bra tror jag. Det mest är intressant när man fördjupar sig (det vet jag att du redan vet). Och som Ingmarie skriver – man kan ångra sig. Byta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *