Rena Sim-psykosen

Och DÄR bröts radiotystnaden! Det har varit glest mellan inläggen häromkring. Jag kan delvis skylla på att jag lagt tiden på att träna istället, samt att den senaste veckan spenderats på en Kanarieö med dålig internetuppkoppling. Jag har varit på simläger, på Playitas. 

En gång om året anordnar svenska triathlonförbundet simläger. En hel vecka med dubbla simpass dagligen. Solig 50-meters bassäng varvas med Open water ute i det böljande havet. Olika grupper finns för simmare på olika nivåer: från absolut nybörjare som vill lära sig att crawla i bana ett, till elitgruppen i  bana fem.

Personligen hamnade jag i en av utvecklingsgrupperna i mitten. Och utvecklades gjorde man verkligen. Jäklar. Från att vara en lååångsam ”jogg-simmare”, som aldrig maxar i simhallen, knappt räknar längder, och som aldrig använder klockan i simhallen, till att faktiskt ha koll på min max-tid på 50 meter. 

 

Morgonpass i bassängen. Livet är lätt när allt finns på samma ställe! 

Playitas är ju lite av en idyllisk plats för träningsälskare. Att kunna promenera ner till bassängen för att köra ett morgonpass innan frukostbuffén är ju lite lyxigt:)… Och lika nära är det till gymet. Cykeluthyrnignen. Och havet.
  

Hela gänget innan veckans andra OW-pass. Navigationsteknik, ”runda-bojen-taktik”, och lite strategier för att ta sig förbi buffliga motståndare. 

Det har varit en riktigt härlig vecka. Att i en hel vecka umgås med likasinnade och nörda ner sig totalt i simteknik och träning i allmänhet. Tränarna har varit otroligt bra och teknikövningarna jäkligt utmanande och utvecklande. För något hände verkligen: plötsligt kom man framåt i vattnet snabbare men med mindre ansträngning… Det går fortfarande inte fort, men lite mindre långsamt :)

  
Jag och min roomie Johanna, nöjda efter ett av veckans pass:)

Nu gäller det bara att Hålla I. För man tappar fort när det gäller simning har jag hört. Kanske lyckas jag få till åtminstone ETT simpass i veckan framöver?

Fast först behöver jag några dagars vila. Arma armar.

2 reaktion på “Rena Sim-psykosen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *