Wattbike

Oh my. Idag är mina ben trötta.

Jag har nämligen stiftat bekantskap med en ny vän. Wattbike. Det är nog den första motionscykeln jag testat som faktiskt känns precis som att sitta på en vanlig cykel. Dessutom samlar cykeljäkeln in information från varje tramptag. Informationen sammanfattas i en gullig liten ”jordnötsillustration” på skärmen. Ju mer midja jordnöten har desto mer kraft förlorar man i varje tramp (som jag förstår det hela). Om jag ”bara trycker och inte drar” blir figuren som en lutande 8:a. Arbetar man istället med jämn kraft hela varvet blir det tjockare midja, och liknar mer en ellips… 

observera den lilla runda figuren nere till vänster!
 Intressant!

Man får alltså hela tiden information om hur man trampar, om du trycker/drar för mycket, eller om du använder höger eller vänster ben mer. Det går inte att fuska, det är grymt jobbigt. Och det är precis det som är meningen…

Här om dagen blev det ett 75min pass med medelwatt på 152. Det säger förstås inte så mkt, men för mig är det rätt så bra! Att jag dessutom körde backträning dagen innan gör ju inte att benen är piggare idag:)…

En reaktion på “Wattbike”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *